Sanna

Kainulaisen Maarit on kokoamassa Jarmosta kuvakirjaa Jarmon lapsille. Löytyykö keneltäkään meidän joukkueen valokuvaajista kuvaa/kuvia, joissa Jarmo esiintyy? Ei haittaa vaikka kuvassa on pelaajiakin tai muita vanhempia.
Jos on, laittakaa niitä mulle tai suoraan Maaritille.

Sami

Vaihtuko Samilla ja Sakella pallo? Samin pallossa nimi ja pelinumero.

Sami

Samin pallo löytynyt Saken äidin toimesta. Meillä on nimetön pallo. Voisko ne joilla ei ole nimeä pallossaan tarkistaa olisko pelivälineessä Saken nimi haalealla kirjotettuna?

Sakarias

Nimi voi olla kulunut poiskin. On niin paljon pelattu

Henry

Kemppinen kirjoittaa ajatukseni. Lopuksi linkki liittyen Piitimen turnaukseen :)

”Tekijän kuolema” jalkapallovalmennuksessa

Kun puhumme monilajisuudesta, niin mitä me tarkoitamme sillä? Onko shakki- tai kalastuskerhossa harrastaminen syy olla pois jalkapalloharjoituksista? Kuinka paljon shakin pelaaminen kehittää jalkapallon pelaamisessa tarvittavia ominaisuuksia? Kuinka paljon esimerkiksi tanhuaminen kehittää jalkapallossa tarvittavia koordinatiivisia ominaisuuksia tai rytmiikkaa? Entä onko postimerkkien lajitteleminen syy olla pois harjoituksista? Jos jollekin sallitaan syy olla pois harjoituksista ja toiselle ei, rajoitammeko lapsen tai perheen valinnanvapausoikeutta? Kuinka paljon melkein kaiken salliminen ja hyväksyminen valmennusprosessin sisällä, muistuttaa vapaan kasvatuksen metodologiaa?

Missä vaiheessa jalkapallojoukkueen valmentaminen menettää merkityksen? Missä vaiheessa jalkapallojoukkueen valmentaminen muistuttaa enemmän avoimien ovien kerhotoimintaa kuin systemaattista ja tavoitetietoista valmennusprosessia? Jos jalkapallojoukkueen ”vetämisen” tarkoituksena on toiminta sisällänsä, niin lähdetäänkö tällöin siitä käytännöstä, että käytäntö muodostaa sen arvo- ja normimaailman, miten toimitaan. Käytäntö muodostuu tällöin siitä, miten lapset ja vanhemmat toimivat. Jos lasten tai nuorten kanssa toimiminen sinällään on riittävä arvo toiminnan pyörittämiseen ja motiivi toiminnalle, niin voidaanko tällaisen toiminnan kautta kokea riittävästi mielihyvää, merkityksiä ja edistymistä?

Tarvitseeko jalkapallojoukkueessa edistyä jalkapalloilijana, vai riittääkö, että ollaan vain sinällään, ilman pyrkimyksiä ja annetaan lasten vain pelailla?

Jos hylkäämme määritelmät siitä, mitä jalkapallojoukkueen toiminta on tai mitä sen pitäisi olla, niin meillä ei ole enää totuuksia siitä, miten meidän pitäisi harjoitella tai pelata. Tämä tarkoittaisi sitä, ettei kukaan voi varsinaisesti määritellä tai sanoa, miten toisen pitäisi harjoitella tai pelata.

Olen tullut siihen tulokseen, että suomalainen jalkapallovalmennus on ongelma itselleen ainakin siinä mielessä, että kun
sanotaan jotakin valmennuksesta tai pelaamisesta sen oletetaan koskevan kaikkia, vaikka joukkueen sisällä on hyvin erilaisia käsityksiä siitä, miten pitäisi toimia.
Tästä seuraa se, ettei valmentaminen voi enää perustua jonkun valmentajan
ajattelutapaan tai valmennusfilosofiaan. Kun heterogeenisyys ja relatiivisuus kasvaa riittävän suureksi - ”kuolee tekijä”, jolloin systemaattinen jalkapallovalmennus menettää merkityksensä.

Juice

Sanna

12.9 pelataan Stadionilla Suomen Cupin peli, klo 17 alkaen. Sinne tarvis muutaman innokkaan talkoilijan. Löytysköhän meiltä? Ilmoittautumiset mulle ASAP! Olen ilmoittanut jo itseni, kaveria oisin vailla :)

Sanna

Tuun tänään käymään harkoissa, joten arpanippuja voi palautella.